Γιατί φεύγουν οι νέοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας — και τι μπορείτε να κάνετε για να τους κρατήσετε

1
Γιατί φεύγουν οι νέοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας — και τι μπορείτε να κάνετε για να τους κρατήσετε

Τους τελευταίους μήνες, μια ποικιλία ερευνών από εταιρείες όπως η PricewaterhouseCooper (PwC), η Gartner και η Paychex έχουν παραδώσει έναν χείμαρρο πληροφοριών σχετικά με το τι θέλουν οι εργαζόμενοι – ειδικά εκείνοι στον τομέα της τεχνολογίας. Καθώς ένας στους πέντε εργαζόμενους αναμένεται να παραιτηθεί από την τρέχουσα εργασία του το επόμενο έτος, η αγορά ταλέντων είναι σφιχτή και οι εταιρείες προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους ευτυχισμένους. τα δεδομένα προσφέρουν ενδείξεις για το τι μπορούν να κάνουν οι έξυπνες επιχειρήσεις.

Μερικές φορές είναι τόσο απλό όσο να ρωτάς τους υπαλλήλους τι θέλουν. Σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσε απλώς να προσφέρει στους υπαλλήλους επιλογές εξ αποστάσεως εργασίας, μια αξιοπρεπή αύξηση, δεξιότητες ειδήσεων ή μια ευκαιρία να βρουν νόημα στην εργασία τους.

«Αν η «Μεγάλη Παραίτηση» έχει διδάξει κάτι στους εργοδότες, είναι να μην θεωρούν τους εργαζομένους τους δεδομένους», δήλωσε ο Bhushan Sethi, Κοινός Παγκόσμιος Ηγέτης Ανθρώπων & Οργανώσεων της PwC. «Ωστόσο, πολλές εταιρείες κινδυνεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό — είτε δεν δίνουν αρκετή προσοχή σε ειδικευμένους εργαζομένους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εγκαταλείψουν το κάπνισμα είτε αποτυγχάνοντας να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους που αναζητούν προσωπική ολοκλήρωση και νόημα στην εργασία.

«Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται ενδυναμωμένοι από τις τρέχουσες περιστάσεις τους – δηλαδή αυτοί με εξειδικευμένες ή σπάνιες δεξιότητες – είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν την αγορά», είπε ο Sethi.

Όσοι σχεδιάζουν να πηδήξουν από το πλοίο στρίβουν πολύ προς τους νεότερους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον α Έρευνα Μαρτίου από την PwC, ευρήματα που επαναλήφθηκαν από ξεχωριστή έρευνα από την Gartner. Διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής κάτω των 30 ετών έχουν δυόμισι φορές λιγότερες πιθανότητες να παραμείνουν σε θέση σε σχέση με εκείνους άνω των 50 ετών. -Εργαζόμενοι πληροφορικής.

«Αυτό είναι το χαμηλότερο από όλες τις εταιρικές λειτουργίες», είπε η Gartner.

Πνευματικά δικαιώματα © 2022 IDG Communications, Inc.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply