Εφαρμογές Gamification — Κύρια χαρακτηριστικά και παραδείγματα

0
Εφαρμογές Gamification — Κύρια χαρακτηριστικά και παραδείγματα

Η πραγματική αξία οποιασδήποτε εφαρμογής αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν ένα βιβλίο είναι δύσκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί, δεν θα έχει πολλούς θαυμαστές, όσο εξαιρετικές κι αν είναι οι ιδέες του. Με παρόμοιο τρόπο, κάθε λογισμικό που δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη ή δεν μπορεί να εμπλακεί μπορεί να προσελκύσει μόνο ένα μικρό κοινό ατόμων. Άλλοι χρήστες θα το διαγράψουν λίγο μετά την εγκατάσταση. Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών σας είναι να μετατρέψετε τις εργασίες τους σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Τελικά, σε ποιον δεν αρέσουν τα παιχνίδια, σωστά;

Εφαρμογές Gamification

Εξερευνήσαμε μερικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν από Diversido, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών gamification. Αφού τα συγκρίνουμε με άλλες εφαρμογές, έχουμε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που κάνουν τέτοια προϊόντα δημοφιλή.

Σύστημα επιβράβευσης

Αφήστε τους χρήστες σας να απολαύσουν τη δόξα των επιτευγμάτων τους. Έτσι μπορούν να δοθούν κίνητρα για πρόοδο.

Εσωτερικό νόμισμα και μπόνους

Το νόμισμα εντός εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να προμηθευτούν πρόσθετες λειτουργίες και αντικείμενα ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες προκλήσεις, τοποθεσίες κ.λπ.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε σε κάθε χρήστη μια επιλογή προσαρμογής ενός χαρακτήρα εντός εφαρμογής. Εάν διατηρήσετε περιορισμένες τις αρχικές επιλογές προσαρμογής, μπορείτε αργότερα να “πουλήσετε” επιπλέον δυνατότητες για εσωτερικό νόμισμα. Εισάγετε νέα χτενίσματα και νέα ρούχα. Όταν ένας χρήστης συγκεντρώσει αρκετό νόμισμα, μπορεί να το ανταλλάξει με το προνόμιο να χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό στοιχείο.

Το νόμισμα εντός εφαρμογής είναι όλα όσα μπορεί να κερδίσει και να ξοδέψει ένας χρήστης εντός της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον ζωών, «ενέργειας» και διαφόρων ενισχυτών. Ένα παράδειγμα δημοφιλούς εφαρμογής που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα είναι Habitica. Αυτός ο διαχειριστής εργασιών ανταμείβει τους χρήστες κάθε φορά που φτάνουν σε ένα νέο επίπεδο.

Ορισμένες εφαρμογές, όπως π.χ Ivory Ella, προσφέρετε στους πελάτες επιπλέον πόντους νομίσματος για κοινή χρήση της εφαρμογής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον κάτοχο της εφαρμογής να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών.

Μια άλλη τεχνική για να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών είναι να κάνετε το να κερδίζετε μπόνους παιχνίδι. Μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες την ευκαιρία να ανοίξουν ένα κουτί μυστηρίου ή να περιστρέφουν τον τροχό της τύχης κάθε μέρα που συνδέονται. Αυτό δημιουργεί προσμονή και συμβάλλει στην αφοσίωση των χρηστών.

Τακτικά βραβεία

Ενώ το νόμισμα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για ορισμένα χαρακτηριστικά της επιλογής τους, μπορούν να τους απονεμηθούν βραβεία όταν καταφέρουν κάτι. Στη συνέχεια, ο χρήστης αποφασίζει αν θέλει να το χρησιμοποιήσει ή όχι. Η κατανόηση ότι δεν θα λάβουν ένα επιθυμητό στοιχείο εκτός εάν είναι παραγωγικοί παρακινεί έναν χρήστη να προχωρήσει.

Μια γραμμή προόδου μπορεί να παρέχει απεικόνιση της προόδου που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να λάβουν μια ανταμοιβή. Είναι μια ειδική σελίδα στο προφίλ του πελάτη που εμφανίζει όλες τις ανταμοιβές και την πρόοδο προς αυτές. Για παράδειγμα, Το δέντρο της Εύης περιλαμβάνει ένα. Μπορείτε να το ελέγξετε για έμπνευση.

Σήματα επιτευγμάτων

Σήματα δίνονται σε άτομα που πετύχουν τους στόχους τους. Τα παραδείγματα εφαρμογών που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική είναι πολλά. Περιλαμβάνουν και της Apple Δραστηριότητα εφαρμογή, η Fitbit app, και το Κόμπο εφαρμογή, μεταξύ άλλων.

Μόνο η εφαρμογή Fitbit έχει εισαγάγει περισσότερα από 100 σήματα για διάφορα ορόσημα, επιτεύγματα και ειδικές περιστάσεις. Η εφαρμογή ενθαρρύνει επίσης τους χρήστες να μοιράζονται τα νέα σχετικά με τη λήψη ενός νέου σήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό αυξάνει τα ποσοστά αφοσίωσης και ενισχύει τα κίνητρα εντός και εκτός της κοινότητάς τους.

Συναρπαστική πλοκή

Η αφήγηση ιστοριών είναι ένα ισχυρό εργαλείο gamification. Μια δημοφιλής εφαρμογή γυμναστικής για δρομείς, Ζόμπι, τρέξτε! χρησιμοποιεί αυτή τη δυνατότητα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός λόγος για τη δημοτικότητά του.

Η εφαρμογή αφηγείται την ιστορία ενός μικρού φυλάκιου που προσπαθεί να επιβιώσει από την αποκάλυψη των ζόμπι. Ο χρήστης πρέπει να ολοκληρώσει διάφορες εργασίες και αποστολές, να τρέξει, να συλλέξει αντικείμενα και να βοηθήσει το φυλάκιο. Η εφαρμογή περιγράφεται στο Apple App Store ως «ένα εξαιρετικά καθηλωτικό παιχνίδι τρεξίματος και ηχητική περιπέτεια». Εχει ένα βαθμολογία 4,8, με βάση περισσότερες από 18 χιλιάδες ψήφους. Ο συγγραφέας ιστοριών για την εφαρμογή είναι η βραβευμένη μυθιστοριογράφος Naomi Alderman.

Άλλες εφαρμογές έχουν υιοθετήσει παρόμοιες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών γυμναστικής όπως Το περπάτημα, Προπόνηση υπερήρωωνκαι εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών όπως Duolingo.

Προκλήσεις

Οι προκλήσεις μπορούν να λάβουν διαφορετικές μορφές, όπως αποστολές, παζλ, γρίφους, αποστολές κ.λπ. Μπορούν να ενσωματωθούν στην ιστορία, να προσφέρονται ως πρόσθετες επιλογές ή να παρουσιαστούν ως αυτόνομες ευκαιρίες.

Πρόσθετες προκλήσεις μπορεί να ανταμειφθούν με αντικείμενα που μπορούν να βελτιώσουν την ανάπτυξη χαρακτήρων μέσα στην κύρια ιστορία. Οι αυτόνομες προκλήσεις είναι ασυνήθιστα περιορισμένες χρονικά και μπορούν να αποδοθούν σε διακοπές, όπως ειδικές προκλήσεις για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα.

Κοινωνικές συναναστροφές

Οι λειτουργίες κοινωνικής αλληλεπίδρασης είναι χρήσιμες για έναν κάτοχο εφαρμογής για πολλούς λόγους. Μπορούν να σας βοηθήσουν να στρατολογήσετε νέους χρήστες, να αυξήσετε τα ποσοστά αφοσίωσης μεταξύ των υφιστάμενων συμμετεχόντων και να διατηρήσετε πελάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Τέτοιες δυνατότητες μπορεί να περιλαμβάνουν ομαδικές αποστολές, βαθμολογικούς πίνακες, συνομιλίες εντός εφαρμογής και άλλα. Το να είσαι μέλος μιας κοινότητας κινητοποιεί τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, μπορούν να συζητήσουν συμβουλές και τεχνικές για το πώς να επιτύχουν τους στόχους τους πιο γρήγορα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Μπουσούου έχει προχωρήσει ακόμη και ένα βήμα παραπέρα. Όταν ένας χρήστης εγγράφεται, καθορίζει ποια γλώσσα θέλει να μάθει και ποια γλώσσα γνωρίζει ήδη. Στη συνέχεια, οι χρήστες σε όλο τον κόσμο ελέγχουν τις γραπτές εργασίες ο ένας του άλλου. Με άλλα λόγια, εάν ένας χρήστης γνωρίζει ιαπωνικά, θα ελέγξει την ανάθεση ενός ατόμου που μαθαίνει αυτή τη γλώσσα.

Τελικές σκέψεις

Το gamification είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αφοσίωση των χρηστών. Μπορεί να κάνει έναν ολόκληρο κόσμο διαφοράς, μετατρέποντας ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ο στόχος μιας gamified εφαρμογής είναι να μετατρέψει τις μονότονες εργασίες σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Αυτό παρακινεί τον χρήστη να παραμείνει περισσότερο και να μοιραστεί την εμπειρία με τους φίλους του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply