Η Apple χρηματοδοτεί όλο τον δανεισμό για την υπηρεσία Apple Pay Later

4
Η Apple χρηματοδοτεί όλο τον δανεισμό για την υπηρεσία Apple Pay Later


Το AppleInsider υποστηρίζεται από το κοινό του και μπορεί να κερδίσει προμήθεια ως συνεργάτης της Amazon και συνεργάτης σε αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτές οι συνεργασίες συνεργατών δεν επηρεάζουν το εκδοτικό μας περιεχόμενο.

Η “Apple Financing LLC” έχει λάβει κρατικές άδειες δανεισμού και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια εταιρική οντότητα για να τροφοδοτεί την πρόσφατα ανακοινωθείσα υπηρεσία Apple Pay Later.

Το Apple Pay Later, το οποίο παρουσιάστηκε στο WWDC 2022, δίνει στους χρήστες που πραγματοποιούν μια συναλλαγή μέσω του Apple Pay, να χωρίσουν το κόστος σε τέσσερις πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων. Η υπηρεσία δεν χρεώνει τέλη ή προμήθειες.

Για να τροφοδοτήσει την υπηρεσία, η Apple έχει δημιουργήσει μια θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου. Έχει αποσπάσει την Apple Financing, LLC, για να χειριστεί τον δανεισμό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple ενσωματώνει δάνεια και πιστοληπτικές αξιολογήσεις μεταξύ άλλων χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων στην εταιρεία, σύμφωνα με μια αναφορά με Bloomberg.

Η έκθεση προσέθεσε ότι η Apple έχει μετακινήσει πολλές από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που προσφέρονται με την επωνυμία Apple «ως μέρος μιας «μυστικής πρωτοβουλίας»» που η εταιρεία αποκαλεί εσωτερικά «Breakout». Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται επίσης να τροφοδοτήσει το φημολογούμενο επερχόμενο πρόγραμμα συνδρομής συσκευών που μοιράζει το κόστος του νέου υλικού σε μικρότερες μηνιαίες δόσεις.

Ενώ ο άτοκος δανεισμός δεν αποτελεί άμεσα πηγή κέρδους από τον καταναλωτή, υπάρχουν δύο τρόποι ταμειακής ροής στους οποίους θα βασιστεί η εταιρεία. Πρώτον, θα είναι ευκολότερη η αγορά υλικού Apple από τους καταναλωτές, με μηνιαίες δόσεις εκτός παραδοσιακής πιστωτικής κάρτας.

Η δεύτερη οδός κέρδους είναι οι προμήθειες συναλλαγής για κάθε συναλλαγή pay-as-you-go που θα εφαρμοστούν στον έμπορο. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες θα είναι αυτές οι χρεώσεις ή εάν θα είναι σύμφωνες με τις υπάρχουσες χρεώσεις εμπόρου πιστωτικών καρτών.

Μετά από χρόνια συνεργασίας με εταιρείες πιστωτικών καρτών για συναλλαγές μόνο της Apple, η πρώτη εισβολή της εταιρείας στα εργαλεία πληρωμής ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014, με την εισαγωγή του Apple Pay. Στη συνέχεια, η εταιρεία εισήλθε στον κλάδο των πιστωτικών καρτών τον Μάρτιο του 2019 με την κυκλοφορία της Apple Card, το αποκορύφωμα μιας συνεργασίας με την εταιρεία τραπεζικών υπηρεσιών Goldman Sachs.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply