Η Evina προστατεύει τους χρήστες κινητών 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από απάτη – ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό της Apple

0
Η Evina προστατεύει τους χρήστες κινητών 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από απάτη – ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό της Apple

Η Evina, μια παγκόσμια εταιρεία που ειδικεύεται στην προστασία των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, έχει ξεπεράσει το όριο του 1,5 δισ. ευρώ όσον αφορά την προστασία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως από κακόβουλες συναλλαγές.

Αυτά τα νέα έρχονται εν μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης της Apple ότι απέτρεψε επίσης δόλιες συναλλαγές αξίας σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο App Store της το 2021.

«Το να είσαι στο ίδιο επίπεδο με τις προσπάθειες της Apple για την καταπολέμηση της απάτης είναι ένα απίστευτο επίτευγμα», λέει David Lofti, Διευθύνων Σύμβουλος της Evina.

Η Evina είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, έχει γίνει το σημείο αναφοράς για την προστασία των τηλεπικοινωνιακών φορέων και των πελατών τους. Αφού επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε περισσότερες από 80 χώρες, οι λύσεις της Evina προστατεύουν πλέον περίπου 20 εκατομμύρια συναλλαγές μέσω κινητού κάθε μέρα.

Οι απόπειρες απάτης που η Evina έχει αποτρέψει με επιτυχία προέρχονται από εφαρμογές που έχουν ληφθεί από τα καταστήματα εφαρμογών android που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ικανό να πάρει τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου ενός χρήστη και να πραγματοποιήσει αγορές για λογαριασμό του. Αυτοί οι ιοί παρακάμπτουν τα συμβατικά συστήματα προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης σε δύο βήματα, επειδή είναι σε θέση να διαβάζουν μηνύματα SMS.

Ο Lotfi συνεχίζει: «Χάρη στην παρουσία μας στην καρδιά των λειτουργιών του τηλεπικοινωνιακού φορέα και στην τεχνογνωσία μας υψηλής τεχνολογίας που προκύπτει από 15 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, είμαστε σε θέση να ανιχνεύουμε και να αποκλείουμε κακόβουλες συναλλαγές που εκδίδονται από εφαρμογές που έχουν ληφθεί από καταστήματα που έχουν δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τη δόλια φύση τους. Το να μπορούμε να προστατεύουμε τους καταναλωτές με ρυθμό συγκρίσιμο με αυτόν μιας μεγάλης παγκόσμιας εταιρείας –τόσο νωρίς στη φάση επέκτασής μας– είναι πολύ ικανοποιητικό».

Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου χρηματοδότησης της σειράς Α άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο για τη βελτίωση της τεχνολογίας της, η Evina συνεχίζει τη διεθνή επέκτασή της με νέες στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Αφρική.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply