Πώς να βρείτε και να στοχεύσετε το κοινό σας στα social media

1
Πώς να βρείτε και να στοχεύσετε το κοινό σας στα social media

Ο καθορισμός του στόχου για τις καμπάνιες μάρκετινγκ είναι μια από τις πιο τρομακτικές εργασίες. Το καλύτερο μέρος του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι το στοχευμένο κοινό όχι μόνο αφιερώνει χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αναζητά και επωνυμίες που κάνουν τη ζωή του εύκολη. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να μάθουν πώς να αγοράσετε οπαδούς του Pinterest, για παράδειγμα, αλλά αυτή η επιλογή δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αφοσιωμένους ακόλουθους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κοινό-στόχο σας. Και αυτό το άρθρο θα ασχοληθεί με μερικές από τις συμβουλές και τις στρατηγικές που θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε ένα κοινό που όχι μόνο θα αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, αλλά θα παραμείνει πιστό.

 1. Ελέγξτε τα δημογραφικά στοιχεία

Περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές πτυχές και δημιουργεί μια βάση για τη στρατηγική μάρκετινγκ. Περιλαμβάνει:

 • Γένος
 • Εκπαίδευση
 • Ηλικία
 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Τοποθεσία
 • Κατοχή
 • Τα ενδιαφέροντα
 • Κοινωνικοοικονομική κατάσταση

Σχεδιάστε τη στρατηγική των καμπανιών σε αυτά τα δημογραφικά στοιχεία και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα δημογραφικά στοιχεία μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρεται. Αυτό είναι ένα πολύ γενικό σύνολο δημογραφικών στοιχείων και μπορούν να προστεθούν παράγοντες όπως απαιτείται. Να είστε πολύ συγκεκριμένοι σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία, ώστε το κατάλληλο κοινό να μπορεί να δει τα προϊόντα.

 1. STP, Τμηματοποίηση, Στόχευση και Τοποθέτηση

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται τόσο για διαδικτυακό όσο και για offline μάρκετινγκ. Αυτές οι πτυχές διασφαλίζουν ότι το στοχευόμενο κοινό είναι επίσης διαχωρισμένο, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν οι υποψήφιοι πελάτες και στη συνέχεια αυτοί οι δυνητικοί πελάτες μετατρέπονται σε πιστούς πελάτες. Οι ορισμοί είναι οι εξής:

Κατάτμηση

Η τμηματοποίηση μπορεί επίσης να ονομαστεί δημογραφικά στοιχεία και είναι σημαντικό καθώς έχετε μια ιδέα για το κοινό και θα δείτε ή δεν θα το δει και θα αγοράσει το προϊόν.

Στόχευση

Αυτό σχετίζεται με το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για να στοχεύσετε τους πελάτες. Το σχέδιο και η στρατηγική που θα χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση των ανθρώπων εμπίπτουν επίσης σε αυτόν τον τίτλο. Η στόχευση θα διασφαλίσει ότι γνωρίζετε επίσης την κλίση της βάσης χρηστών.

Τοποθέτηση

Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση των υπηρεσιών και των προϊόντων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθέτηση γίνεται για να προσελκύσει το κοινό σε μεγαλύτερη κλίμακα.

 1. Μέγεθος κοινού

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία όπως το Pinterest Analytics ή το Facebook Ads Manager για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το μέγεθος του κοινού. Για παράδειγμα, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος των ατόμων που επιθυμούν να αγοράσουν την επωνυμία ρούχων σας στη Φλόριντα, έτσι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας διευκολύνει να προσδιορίσετε το μέγεθος του κοινού. Το μέγεθος του κοινού θα διασφαλίσει επίσης ότι θα ενημερωθείτε για την επιτυχία της επιχείρησής σας και θα λάβετε περισσότερα έσοδα.

 1. Όμοιο κοινό

Πρέπει να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο κοινό και θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα. Μόλις καθοριστεί το κοινό-στόχος, μπορείτε να ανεβάσετε τις λίστες των υπαρχόντων πελατών και στη συνέχεια να αναζητήσετε τις ομοιότητες. Μόλις τελειώσετε, έχετε ένα κοινό που μοιάζει με τους νέους πιθανούς πελάτες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ενσωματωμένους διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσετε παρόμοιο κοινό και αυτό θα δημιουργήσει μια βάση χρηστών που θα μπορείτε να προσεγγίσετε για να αποκτήσετε περισσότερες επιχειρήσεις.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply