Σύστημα ανάκτησης ηλίου εξοικονομεί κόστος

1
Σύστημα ανάκτησης ηλίου εξοικονομεί κόστος

Το ήλιο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν εκτός από το υδρογόνο, αλλά παρά την παγκόσμια αφθονία είναι εκπληκτικά δύσκολο να το συναντήσουμε στη Γη. Μέρος του προβλήματος είναι ότι δεν είναι ανανεώσιμο, επομένως, αν δεν συλληφθεί ειδικά κατά τη διάρκεια της εξόρυξης, η χαμηλή του πυκνότητα σημαίνει ότι απλώς διαφεύγει από την ατμόσφαιρα. Για αυτόν τον λόγο [Meow] διατηρεί ένα σύστημα ανάκτησης ηλίου για ένα εργαστήριο, το οποίο περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτήν την κατασκευή.

Ο σκοπός του συστήματος είναι να παρέχει ψυκτικό σε άλλα έργα στο εργαστήριο. Το υγρό ήλιο είναι περίπου 4 Kelvin και είναι χρήσιμο σε μια μεγάλη ποικιλία εργαστηριακών δοκιμών, αλλά είναι εξαιρετικά ακριβό να το συναντήσετε. [Meow]Το σύστημα ανάκτησης λαμβάνει αέριο ήλιο που ανακτάται από αυτές τις δοκιμές και ο εξοπλισμός το μετατρέπει ξανά σε εξαιρετικά ψυχρό υγρό ήλιο σε μια διαδικασία κλειστού κύκλου. Η ανάρτηση περιγράφει το σύστημα στο σύνολό του και περιλαμβάνει ορισμένες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων που έπρεπε να κάνουν πρόσφατα και δείχνει επίσης πολλά από τα εξειδικευμένα εργαλεία που χρειάζονται.

Αέρια χαμηλού βάρους όπως αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστούν επίσης επειδή το μικρό ατομικό τους μέγεθος σημαίνει ότι μπορούν να διαφύγουν από εξαρτήματα, υδραυλικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό πολύ εύκολα σε σύγκριση με άλλα αέρια. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο εξοπλισμός είναι πολύ εξειδικευμένος και αξίζει να τον δείτε. Για ένα έργο ηλίου που βασίζεται λιγότερο σε εργαστήριο, όμως, κατευθυνθείτε σε αυτήν την κιθάρα γεμάτη ήλιο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply