Το κάποτε κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού έχει αποσυρθεί.

0
Το κάποτε κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού έχει αποσυρθεί.

Η Microsoft απέσυρε επίσημα το άλλοτε κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησής της, τον Internet Explorer, στις 15 Ιουνίου 2022. Η εταιρεία τεχνολογίας ανακοινώθηκε πέρυσι τα σχέδιά της να σταματήσει να υποστηρίζει τον Internet Explorer 11 σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 10 και εκπλήρωσε την υπόσχεσή της. Κυκλοφόρησε το 1995 ως πρόσθετο πακέτο για Windows 95 και παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου για περισσότερα από 25 χρόνια. Μέχρι το 2004, το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer ήταν περίπου 95%.

Για πολύ καιρό, ο Internet Explorer ήταν ένα de facto πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ήταν προεγκατεστημένο σε κάθε υπολογιστή με Windows. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, άλλα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο όπως το Google Chrome και το Mozilla Firefox κέρδισαν δημοτικότητα. Έφεραν μαζί τους την ταχύτητα και την εκσυγχρονισμένη εμπειρία χρήστη.

Η άνοδος της χρήσης smartphone και tablet έπαιξε επίσης ρόλο στην πτώση του Internet Explorer. Σύμφωνα με Statcounterπρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητές συσκευές ξεπέρασε τη χρήση υπολογιστών παγκοσμίως το 2016. Οι συσκευές Android και iPhone ήταν προεγκατεστημένες με προγράμματα περιήγησης Google Chrome και Safari, αντίστοιχα, ωθώντας το παλιό πρόγραμμα περιήγησης εκτός ανταγωνισμού.

Τι ακολουθεί για τους χρήστες του Internet Explorer;

«Το μέλλον του Internet Explorer βρίσκεται στον Microsoft Edge», αυτό είναι το μήνυμα της Microsoft. Όταν τώρα προσπαθείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Internet Explorer για να το ανοίξετε, θα ανοίξει ο Microsoft Edge. Το Edge είναι πιο γρήγορο, μοντέρνο, πιο συμβατό, πιο παραγωγικό και πιο ασφαλές. Η Microsoft έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του Edge τα τελευταία χρόνια. Το σχεδίασαν ειδικά για τον σύγχρονο ιστό και για να συμβαδίζουν με τον ανταγωνισμό.

Το Edge διαθέτει μια ενσωματωμένη “λειτουργία IE” για προγραμματιστές που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις παλαιού τύπου εφαρμογές του Internet Explorer. Αυτό καθιστά τον Edge συμβατό με παλαιότερους ιστότοπους που έχουν αναπτυχθεί με βάση τον Internet Explorer. Κατά κάποιο τρόπο, το Edge είναι σαν το μέλλον και το παρελθόν σε ένα πακέτο.

Για πολλούς, ο Internet Explorer ήταν μια πύλη στο διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90. Παρόλο που είναι ξεπερασμένο σήμερα, παραμένει μέρος της ζωής τους. Προς το παρόν, ο Edge ανέλαβε επίσημα τον μανδύα. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν θα ξεπεράσει την κληρονομιά του προκατόχου του ή θα μείνει πίσω ενώ προηγούνται άλλα προγράμματα περιήγησης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply