EdX vs Coursera: Ποια είναι η καλύτερη εκπαιδευτική εφαρμογή για ενήλικες;

0
EdX vs Coursera: Ποια είναι η καλύτερη εκπαιδευτική εφαρμογή για ενήλικες;

Η επένδυση στη σωστή εκπαίδευση είναι από τις πιο έξυπνες κινήσεις που πρέπει να κάνετε, αν το θέλετε αναπτύξτε τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας. Αλλά μπορεί να είναι κουραστικό να παρακολουθείτε μαθήματα σε πανεπιστήμια, εάν έχετε ήδη κατακλύσει δουλειά και άλλες ευθύνες.

Εγγραφή σε ένα διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης είναι πιο αποτελεσματικό και διαχειρίσιμο – μπορείτε να μάθετε σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα μέσω μαθημάτων με τον ίδιο ρυθμό και να προσθέσετε τα διαδικτυακά πτυχία σας ως τις τελευταίες πινελιές στο βιογραφικό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε τις πλατφόρμες εκμάθησης EdX και Coursera. Είναι δύο από τους καλύτερους παρόχους διαδικτυακών μαθημάτων, με τον καθένα να φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες που αποτελούνται από επαγγελματίες που προσπαθούν να το κάνουν αποκτήσουν μια νέα δεξιότηταώστε να μπορείτε να διαπραγματευτείτε τις προσφορές με καλύτερη βάση ή απλώς να μετατραπείτε σε πιο ικανό άτομο.

Επιλογή Μαθήματος

Το Coursera και το EdX έχουν ισορροπημένη κάλυψη κυρίως ακαδημαϊκών μαθημάτων που διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές.

Πρωτα απο ολα, edX και Coursera αισθάνονται πιο όμοιοι από τις περισσότερες πλατφόρμες, αφού τα μαθήματά τους γίνονται και υποστηρίζονται από μεγάλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Λόγω αυτής της γενεαλογίας, μπορείτε να περιμένετε εκπαιδευτικό υλικό και οδηγίες υψηλής ποιότητας από οποιαδήποτε πλατφόρμα. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία είναι συνήθως ακαδημαϊκά, και ένας μεγάλος αριθμός μαθημάτων είναι δωρεάν σε κάθε πλατφόρμα.

Η EdX ιδρύθηκε το 2012 ως μη κερδοσκοπική εταιρική σχέση μεταξύ το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είναι αναμφίβολα ένας γίγαντας στον τεράστιο κλάδο των ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων (MOOC). Παρουσιάζει πάνω από 3.500 διαδικτυακά μαθήματα δωρεάν. Αυτά τα μαθήματα παράγονται από κορυφαία πανεπιστήμια, με τα περισσότερα από αυτά να σκοπεύουν να παρέχουν ακαδημαϊκό υλικό μαθημάτων παρόμοιο με το πρόγραμμα σπουδών τους. Το EdX προσφέρει μαθήματα σε θέματα όπως η μουσική, το δίκαιο, η επιστήμη των υπολογιστών, η επιστήμη δεδομένων και η φυσική.

Στο ίδιο πνεύμα, το Coursera ήταν ένα πείραμα σε MOOC από δύο καθηγητές του Στάνφορντ. Έχει περίπου 6.000 διαθέσιμα μαθήματα στη βιβλιοθήκη του. Προσφέρει μαθήματα απίστευτης ποικιλίας, με θέματα όπως η πληροφορική, η προσωπική ανάπτυξη, οι επιχειρήσεις και οι ξένες γλώσσες. Όπως το edX, είναι προσανατολισμένο στην επαγγελματική μάθηση, αν και η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Coursera περιλαμβάνει πολλά περισσότερα θέματα. Αυτά τα μαθήματα παράγονται από πανεπιστήμια όπως το Στάνφορντ, το Μίσιγκαν και το Γέιλ.

Μαθησιακή Εμπειρία

Και οι δύο πλατφόρμες θα σας κάνουν να νιώσετε σαν μέρος μιας μαθησιακής κοινότητας, παρόλο που το edX έχει ένα πιο ζωντανό φόρουμ και μεγαλύτερη συμμετοχή από ομοτίμους.

Όπως είναι τυπικό σε άλλες πλατφόρμες μαθημάτων, η διδασκαλία έρχεται με τη μορφή διαλέξεων βίντεο, πόρων με δυνατότητα λήψης και διαμορφωτικών αξιολογήσεων. Τις περισσότερες φορές, είστε ελεύθεροι να ορίσετε τα δικά σας χρονοδιαγράμματα στο Coursera και στο EdX, αλλά πολλοί ακολουθούν ένα χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο καθηγητής. Τα χρονομετρημένα μαθήματα είναι πιο συνηθισμένα εάν λαμβάνετε μονάδες ή ένα επαληθευμένο πιστοποιητικό.

Η εκμάθηση στο EdX είναι απλή και μοιάζει σαν να σπουδάζεις σε πραγματικό πανεπιστήμιο. Οι βιντεοδιαλέξεις είναι σε εξαιρετική ποιότητα και οι αξιολογήσεις έρχονται σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Θα βρείτε υποστηρικτικούς καθηγητές και μια ακόμη πιο φιλόξενη κοινότητα συμμαθητών. Σε κάθε μάθημα, έχετε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε και να συνεργαστείτε με άλλους χρήστες, κάτι που είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για την εξάσκηση δεξιοτήτων προσανατολισμένων στον άνθρωπο, όπως οι ξένες γλώσσες.

Το Coursera προσφέρει μια παρόμοια ξεχωριστή εμπειρία, με κορυφαίες οδηγίες βίντεο και υλικό μαθημάτων. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι δεν θα συναντήσετε πολύ τον εκπαιδευτή σας. Η κοινότητα στο Coursera είναι λίγο πιο ήσυχη από την αντίστοιχη edX. Αν θέλετε να αλληλεπιδράσετε με τους συμμαθητές και τον καθηγητή, μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά αν σκοπεύετε να μελετήσετε μόνοι σας ούτως ή άλλως, δεν σας φαίνεται πολύ ενοχλητικό.

Προγράμματα συνδρομής

Το EdX σάς επιτρέπει να κερδίζετε μονάδες για να τις προσθέσετε στο πραγματικό σας πανεπιστημιακό μάθημα. Το Coursera προσφέρει πλήρη πτυχία Bachelor και Master.

Στη συζήτηση edX εναντίον Coursera, όλοι κερδίζουν όταν πρόκειται για δωρεάν μαθήματα.

Μια συνδρομή στα μαθήματα Coursera τιμολογείται σύμφωνα με τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Κύρια μαθήματα. 29-99 $/μήνα και χρειάζονται περίπου 4-6 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Οι χρήστες λαμβάνουν ψηφιακό πιστοποιητικό ολοκλήρωσης με το λογότυπο του πανεπιστημίου του μαθήματός τους.
  • Μαθήματα εξειδίκευσης. 39-79 $/μήνα. Σχεδιάστηκε ως συμπληρωματική οδηγία σε ορισμένες πτυχές ενός ευρύτερου πεδίου, όπως η μηχανική βάσεων δεδομένων για την επιστήμη των υπολογιστών.
  • Επαγγελματικά πτυχία. Ορισμένα μαθήματα Coursera προσφέρουν πτυχία Bachelor από τις πανεπιστημιακές συνεργασίες τους και μπορούν να αντιμετωπιστούν ως ισοδύναμα με την τακτική εκπαίδευση. Μπορεί να πάει από 15.000 $ έως 30.000 $.

Μια Premium συνδρομή, το Coursera Plus, είναι επίσης διαθέσιμη και παρέχει πρόσβαση και στα 3.800 επί πληρωμή μαθήματα στην πλατφόρμα και τη σχετική πιστοποίησή τους για 399 $.

Από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα των μαθημάτων που ανεβάζει το edX ανήκουν στην πίστα ελέγχου και είναι γενικά δωρεάν. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα, να μάθετε το υλικό και να κάνετε τις αξιολογήσεις σε μια καθορισμένη περίοδο πριν από το κλείσιμο του μαθήματος. Για να λάβετε πιστώσεις και πιστοποιητικά στο edX, προσφέρονται μαθήματα Verified Track με τιμή 50-300 $. Η αγορά ενός Επαληθευμένου μαθήματος ξεκλειδώνει την πλήρη πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, συμπεριλαμβανομένων των βαθμολογούμενων αξιολογήσεων, καθώς και της πιστοποίησης.

Συμπέρασμα – Coursera vs EdX

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, και τα δύο διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης ταιριάζουν ευρέως ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ποικιλία των διαδικτυακών μαθημάτων.

Οι δύο πάροχοι μαθημάτων προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για πιστοποιητικά, αλλά το Coursera είναι πιο κατάλληλο εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα πραγματικό πιστοποιητικό Bachelor ή Master από το Coursera. Το EdX δεν προσφέρει πλήρες πιστοποιητικό, αλλά παρόλα αυτά, μερικές πιστώσεις από το Χάρβαρντ ή το MIT θα φαίνονται γλυκά στον κοσμήτορα του κολεγίου σας.

Ωστόσο, αν προτιμάτε να μαθαίνετε με άλλους, το edX είναι η καλύτερη επιλογή. Η πλατφόρμα έχει απλώς μια ισχυρότερη κοινότητα και ένα φόρουμ συζήτησης από το Coursera. Η αξιολόγηση από ομοτίμους, τα ζωντανά σχόλια των εκπαιδευτών και η συνολική παρουσία άλλων ανθρώπων που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα μπορούν να σας βοηθήσουν να απορροφήσετε και να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες με καλύτερο ρυθμό.

Εάν η μάθηση είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας, θα βρείτε ένα χρυσωρυχείο γνώσης διαθέσιμο στα δωρεάν μαθήματα κάθε πλατφόρμας. Το Coursera και το edX σάς επιτρέπουν να μελετάτε χωρίς κόστος. Αν και δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες, να συμμετέχετε σε κουίζ ή να λαμβάνετε πιστοποίηση, η συγκέντρωση όλων αυτών των πληροφοριών από αναγνωρισμένα ιδρύματα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη.

Η επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας μαθημάτων εξαρτάται από τις προτεραιότητές σας και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να αποφασίσετε πού θα βρίσκεστε στη συζήτηση για το edX-Coursera. Υπάρχουν σίγουρα μερικές πλατφόρμες όμοιες με τις δύο. Απολαύστε τη μελέτη στο διαδίκτυο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply